#teamgiec is onze drijvende kracht. Onze collega’s zijn het allerbelangrijkste voor ons. We streven er dan ook naar dat iedereen zich goed voelt op het werk en zichzelf kan zijn. Veiligheid is onlosmakelijk verbonden met werkgeluk: dat iedereen elke dag gezond naar huis kan gaan, is onze grootste prioriteit.

Daarom werken we elke dag aan werkgeluk. Dit doen we via een duurzame benadering waarin veiligheid, sociale verbinding, gezondheid en persoonlijke groei centraal staan. Maar het kan altijd nog beter. Daarom namen we dit jaar voor de eerste keer deel aan de ‘Week van het Werkgeluk’ (25 t.e.m. 29/09/2023). Een internationaal initiatief om werkgeluk op de agenda van zoveel mogelijk bedrijven te plaatsen.

We ondertekenden niet enkel het manifest, maar evalueerden ook ons eigen welzijnsbeleid. Starten deden we met een oplijsting van onze huidige initiatieven. Ben je benieuwd wat we allemaal doen? Lees dan zeker de Hapiness at Work Hero Case die we bezorgden aan Tryangle, de organisatie die zich inzet voor het initiatief in België.

Daarna polsten we via een anonieme enquête naar het welzijn van onze collega’s en hoe we dit kunnen verbeteren. Hierin vroegen we ook naar hun ‘kleine GIEC gelukskes’: simpele dingen die het werk net dat tikkeltje leuker maken. Tijdens de ‘Week van het Werkgeluk’  lieten we elke dag een GIEC gelukske uitkomen:

 • Maandag 25/09/2023: Koffiekoeken
  Geluk zit soms in een klein koekje. Daarom startten we de week met keilekkere koffiekoeken.
 • Dinsdag 26/09/2023: Praatkaartjes
  Een koffietje en een babbeltje met de collega’s: dat maakt ons gelukkig. Dankzij de praatkaartjes met ‘small talk’ onderwerpen aan het koffiemachine leerden we elkaar nóg beter kennen.
 • Woensdag 27/09/2023: Appreciatiebezoek
  Hoe gaat het nu echt met #teamgiec? Onze leidinggevenden namen graag de tijd om hierover te praten met de collega’s.
 • Donderdag 28/09/2023: Broodjes op de toolbox
  Elke vierde donderdag van de maand komen we samen op de toolbox. Dan bespreken we onderwerpen zoals veiligheid, welzijn en HR. Met een broodje in de hand werd deze editie extra plezant.
 • Vrijdag 29/09/2023: Spotify friday
  Toffe muziek op de achtergrond maakt het werk nog leuker. En met onze eigen #teamgiec playlist was het helemaal top! Alle collega’s konden hun eigen lievelingsliedje(s) toevoegen aan onze afspeellijst. Deze beluisterden we allemaal samen op kantoor en de verschillende werven. Ideaal om het weekend goed in te zetten.