Op maandag 22 april 2024 kregen we een bijzondere gast over de vloer: premier Alexander De Croo bracht ons een bezoek voor onze 20e verjaardag. De eerste minister nam ruim de tijd om zich onder te dompelen in onze sector en de drijvende kracht achter GIEC te ontmoeten: de collega’s van #teamgiec.

Onze CEO Frederick Flamand leidde de premier langs onze verschillende afdelingen tijdens een korte rondleiding. Omdat we alle nodige disciplines voor elektrotechnische totaalprojecten verzamelen onder één dak, kreeg hij zo een compleet beeld van onze sector en zijn uitdagingen.

Techniek zelf beleven

Het bezoek startte bij de engineeringafdeling. Na een verdere rondgang door de kantoren, bezocht De Croo de bordenbouwafdeling. Hier mocht hij zelf de handen uit de mouwen steken door kabels voor te bereiden en aan te sluiten in een elektrisch bord. Vervolgens bracht hij de nodige wijzigingen aan op het bijhorende elektrische schema. Niet op papier, maar in de speciaal daarvoor voorziene software.

“Op deze manier lieten we de eerste minister kennismaken met de technische knelpuntberoepen van bordenbouwer en industrieel elektrotechnisch elektromonteur, maar toonden we ook de sterkte van lokale productie aan. Net als het belang van de digitalisering in onze sector, die we zelfs doortrekken naar ons eigen magazijn om flexibel en efficiënter onze projecten te realiseren”, vertelt Frederick.

Praatje met de premier in het GIEC-café

Zowel tijdens de rondleiding als in het afsluitende “GIEC-café”, dat speciaal werd ingericht in de werkplaats, toonde de premier oprechte interesse en maakte hij tijd voor een informeel gesprek met verschillende collega’s van #teamgiec en de afgevaardigde van beroepsfederatie VOLTA.

We bedankten premier De Croo voor zijn bezoek met een geschenkmand vol Lokerse specialiteiten en pralines met GIEC-logo.

Meer lezen?

Je vindt artikels over ons 20-jarig bestaan op volgende nieuwssites:

En in dit vakblad:

Ook de premier zelf schreef hierover een bericht op zijn social media kanalen:

Sfeerfoto’s

Klik op de foto’s hieronder om ze te vergroten en te bladeren.

Alle foto’s zijn eigendom van © Serch carriere.